Kúpele Rajecké Teplice sú medzi klientelou známe a obľúbené nielen svojimi liečebnými a wellness procedúrami, ale aj luxusným ubytovaním a vyhlásenou kuchyňou.
Snaha majiteľov preniknúť medzi európsku kúpeľnú elitu je podporená kvalitnou gastronómiou. Vlani otvorenému luxusnému štvorhviezdičkovému kúpeľnému hotelu APHRODITE PALACE dominuje veľkolepá štýlová lobby a reštaurácia s open konceptom pre 205 osôb, zdobená talianskym a indickým mramorom, ónyxom, 24-karátovým zlatom, vzácnymi drevinami a sklenými vitrážami.
Podľa európskych trendov, kúpele prichádzajú s technologickou novinkou prípravy jedál. Okrem toho do konca roka dokončia prepojenie reštaurácie s nočným barom s lounge.
Viceprezident akciovej spoločnosti SLK Rajecké Teplice Zdenko Miškolci k tomu poznamenáva:
,,Náročná klientela z Ruska, Ukrajiny a arabských štátov vyhľadáva výlučne päťhviezdičkový štandard ubytovania a najvyššiu kvalitu gastronómie. Preto aj naša ponuka v tejto oblasti musí spĺňať vysoké kritériá kvality, ale za dostupné ceny, na ktoré sú domáci hostia zvyknutí. Neustále investujeme do rozširovania kapacít a skvalitnenia služieb. V letnej sezóne spustíme prevádzku novej reštaurácie pri vonkajších bazénoch. Štýlovo bude podobná ako reštaurácia v Aphrodite Palace. Prioritne bude slúžiť kúpajúcim sa hosťom, ktorí sa budú môcť pohodlne občerstviť bez toho, aby opustili areál vodného sveta. Stravovanie bude zabezpečené formou bufetu, ale i a la carte. Podobne ako v Aphrodite Palace, súčasťou bude otvorená kuchyňa, tzv. front cooking, kde klienti môžu priamo sledovať prípravu jedál. V ponuke budú špeciality regionálnej aj medzinárodnej kuchyne, ktoré v lete doplníme o sezónnu ponuku jedál i nápojov. V mimosezóne bude tento priestor využitý viacúčelovo – na spoločenské akcie, firemné večierky, VIP eventy. Do tejto reštaurácie s kapacitou 100 osôb, pri kinosedení 150 osôb, sme investovali cca 500 tisíc Eur.“
Gastro manažér kúpeľov Jozef Mitošinka dodáva:
,,Zdravému životnému štýlu podlieha, okrem trendu wellness, aj gastronómia. V kúpeľoch APHRODITE našim klientom pripravujeme jedlá, ktoré nielen uspokoja ich gurmánske chúťky, ale majú aj niečo navyše. Postará sa o to tohtoročná novinka – technológia Sous-vide (vo vákuu, bez vzduchu), ktorú po prvých testovacích mesiacoch tohto roka začíname naplno využívať. Renomovaní európski kuchári Sous-vide využívajú už niekoľko rokov. Táto technológia kladie dôraz na kvalitnú surovinu, ktorou môže byť napríklad hovädzie i bravčové mäso, hydina, ryby, ale i zelenina. Surovina sa pripravuje v špeciálnom potravinárskom vrecku bez prístupu vzduchu, vďaka čomu si potrava zachováva svoje nutričné hodnoty, vitamíny, potrebnú šťavnatosť,vôňu i prirodzenú chuť.“
Pri technológii Sous-vide sa ,,zavákuovaná“ surovina tepelne spracováva vo vodnom kúpeli. Dĺžka i teplota úpravy je pre každú surovinu rôzna, môže trvať 30 minút, ale i niekoľko hodín. Chuť takto pripravených jedál je intenzívnejšia, štruktúra suroviny je rovnomernejšia. Mäso má rovnomernú kvalitu, nie je na povrchu tuhšie a vnútri málo upravené.
Takto pripravené jedlo môže, ale i nemusí byť určené na priamu konzumáciu a v tom je jeho výhoda, najmä v kuchyniach väčších reštaurácií a hotelov.
Technológiou Sous-vide si kuchári môžu pokrm predpripraviť a následne zmraziť. Úspora času je popri priaznivom efekte pre trávenie ďalšou výhodou, vďaka ktorej zákazník dostane na stôl kvalitný pokrm v krátkom čase.
,,Nenechajte si ujsť tento gurmánsky zážitok chutí a vôní v reštaurácii hotela APHRODITE PALACE a v reštaurácii Rybárska bašta uprostred kúpeľného jazierka. Príďte sa aj vy presvedčiť, že zdravie prinavracajú nielen liečebné procedúry, ale aj pozitívne gastronomické zážitky,“
pozýva J. Mitošinka.

01 júna 2015
Posted by contentpress.sk